Nutriční hodnoty (Hovězí krk Stroganov)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 329 kJ / 1 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 36,34 g |
| – nasycené | 17,12 g |
| – nenasycené | 17,57 g |
| –– mononenasycené | 14,49 g |
| –– polynenasycené | 3,08 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 775 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 40,20 g |
| – cukry | 14,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa - krk | Hovězí kýta | 1000 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (půl na obalení masa, zbytek na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
| 1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| hovězího vývaru na podlévání | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 200 g 200 g podušených hub (využila jsem zamrazené hřiby) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |