Nutriční hodnoty (Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 822 kJ / 2 826 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,34 g |
| Tuky | 67,75 g |
| – nasycené | 33,42 g |
| – nenasycené | 25,73 g |
| –– mononenasycené | 20,66 g |
| –– polynenasycené | 5,07 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 37,16 g |
| Cholesterol | 568 mg |
| Sodík | 138 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 455,41 g |
| – cukry | 23,50 g |
| ––– laktóza | 12,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bezlepkové mouky schär universal mixit | Mouka pohanková | 500 g |
| 1 sáček 1 sáček dobrého vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| ¼ h rnku rnku krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkové esence | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 250 ml 250 ml mléka (použila jsem vanilkové mléko Bobík) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 PL 1 PL rumu | Rum | 17 ml |
| PL PL psylia | Psyllium | |
| 2 PL 2 PL vody | Voda | 36 ml |
| Špetka Špetka soli | Sůl mořská | |
| Špetka Špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá |