Nutriční hodnoty (Obrácený koláč Tarte Tatin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 583 kJ / 5 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,82 g |
| Tuky | 306,40 g |
| – nasycené | 185,24 g |
| – nenasycené | 104,86 g |
| –– mononenasycené | 93,44 g |
| –– polynenasycené | 11,42 g |
| ––– omega 3 | 1,59 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 535,24 g |
| – cukry | 377,84 g |
| ––– laktóza | 10,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 220 g 220 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 220 ml |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky vanilkové aroma (nemusí být) | Aroma vanilkové | 7.5 ml |
| 220 g 220 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 220 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| lžička lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |