Nutriční hodnoty (Brokolice a květák zapečené v sýrovém bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 61,31 g |
| – nasycené | 39,65 g |
| – nenasycené | 20,84 g |
| –– mononenasycené | 19,09 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 0,02 g |
| Cholesterol | 191 mg |
| Sodík | 250 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 10,81 g |
| – cukry | 10,38 g |
| ––– laktóza | 10,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| květák | Květák čerstvý | |
| brokolice | Brokolice čerstvá | |
| 2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 200 ml 200 ml mléka (resp. dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky kuřecího bujonu | Bujón kuřecí BIO | 5 g |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |