Nutriční hodnoty (Boršč od Broni)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,11 g |
| Tuky | 14,65 g |
| – nasycené | 6,13 g |
| – nenasycené | 6,70 g |
| –– mononenasycené | 5,62 g |
| –– polynenasycené | 1,08 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 27,21 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 753 mg |
| Sůl | 1,57 g |
| Sacharidy | 76,41 g |
| – cukry | 27,66 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa (kližka, krk, bok, žebra) | Hovězí kýta | 1000 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 menší hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 konzerva červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 1 konzerva 1 konzerva červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| cukr | Cukr bílý |