Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie8 828 kJ /
2 110 kcal
Bílkoviny106,71 g
– z toho živočišné bílkoviny66,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny39,76 g
Tuky102,26 g
– nasycené43,54 g
– nenasycené44,68 g
–– mononenasycené28,39 g
–– polynenasycené16,29 g
––– omega 31,98 g
Vláknina135,91 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 2,92 g
Sůl6,62 g
Sacharidy124,67 g
– cukry21,78 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g červených fazolí Fazole červená ledvina 150 g
100 g 100 g sušených hub Houby sušené směs 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 malé mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 malá petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1/8 hlávky 1/8 hlávky kapusty Kapusta hlávková čerstvá 87.5 g
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
150 g 150 g uzeného boku Vepřový bok uzený 150 g
150 g 150 g zvěřinové (paprikové) klobásy Klobása 150 g
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření Nové koření mleté 2.5 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře Pepř černý 2.5 g
sádlo Sádlo vepřové
sůl Sůl mořská
150 ml 150 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
3 l 3 l hovězího vývaru Vývar hovězí 3000 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.