Nutriční hodnoty (Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 828 kJ / 2 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,76 g |
| Tuky | 102,26 g |
| – nasycené | 43,54 g |
| – nenasycené | 44,68 g |
| –– mononenasycené | 28,39 g |
| –– polynenasycené | 16,29 g |
| ––– omega 3 | 1,98 g |
| Vláknina | 135,91 g |
| Cholesterol | 228 mg |
| Sodík | 2,92 g |
| Sůl | 6,62 g |
| Sacharidy | 124,67 g |
| – cukry | 21,78 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g červených fazolí | Fazole červená ledvina | 150 g |
| 100 g 100 g sušených hub | Houby sušené směs | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 malé mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1/8 hlávky 1/8 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 87.5 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 150 g 150 g uzeného boku | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 150 g 150 g zvěřinové (paprikové) klobásy | Klobása | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 2.5 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 l 3 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 3000 ml |