Nutriční hodnoty (Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,22 g |
| Tuky | 223,82 g |
| – nasycené | 76,05 g |
| – nenasycené | 136,50 g |
| –– mononenasycené | 108,22 g |
| –– polynenasycené | 28,28 g |
| ––– omega 3 | 5,73 g |
| Vláknina | 22,35 g |
| Cholesterol | 513 mg |
| Sodík | 2,90 g |
| Sůl | 6,95 g |
| Sacharidy | 112,15 g |
| – cukry | 28,45 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 600 g |
| 50 ml 50 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 lžic 5 lžic solamylu | Bramborový škrob | 75 g |
| 2 lžíce 2 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhanka (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| 150 g 150 g gazdovské slaniny | Špek | 150 g |
| 150 g 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 300 ml 300 ml polosladkého bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |