Nutriční hodnoty (Kulajda z naložených a sušených hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 337 kJ / 797 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,33 g |
| Tuky | 46,39 g |
| – nasycené | 24,07 g |
| – nenasycené | 18,56 g |
| –– mononenasycené | 14,62 g |
| –– polynenasycené | 3,94 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 352 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 60,70 g |
| – cukry | 18,40 g |
| ––– laktóza | 12,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku naložených hub | Houby zavařené směs | |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (nebo voda + houbový bujon) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| trochu trochu cukru | Cukr bílý |