Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 2 hod 10 porcí Jiné maso 6 názorů

Suroviny

1 kg srnčí maso z krku a plece
3 ks střední cibule
1 ks feferonka nebo ostrá červená paprika nebo kozí roh
1 balíček mletá sladká paprika
1 lžíce dobrá hladká hořčice
3 stroužky česnek
2 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
15 kuliček celý pepř
5 kuliček jalovec
2 špetky tymián
2 lžičky majoránka
Sůl
Pepř
Zvěřinový vývar
Sádlo
10 dkg strouhaný starý chléb
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím nadrobno a na sádle osmažím do tmava (nespálit)!

  2. Na cibuli vložím na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestuji. Po chvíli maso osolím, opepřím a chvíli dusím.

  3. Na základ vsypu mletou papriku a krátce zasmažím (zase nespálím)!

  4. Přidám lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou ostrou papriku a zaliji vývarem tak, aby maso bylo ponořené.

  5. Do vývaru vložím v čajovém „vajíčku“ nebo zavázané v plátýnku koření bez majoránky. Promíchám a nechám vařit na mírném ohni dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale min. 1,5 hod.).

  6. Poté vyndám z guláše koření a zahustím jej chlebovou strouhankou.

  7. Ochutím drceným česnekem a drhnutou majoránkou a nechám za občasného míchání provařovat cca 15 min. Podávám, ozdobené kolečky cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.

Poznámka

Guláš je násobně lepší uleželý druhý den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

  • Nadja Nadja

    Mira: co máš proti bramborám? Ale nikdo Ti je nenutí, můžeš si uvařit cokoliv jiného. ;-)
    Gulášek je perfektní! :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mira: U nás se třeba houbový guláš jí jedině s vařenými bramborami, jinak by mi ani nechutnal :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    Mira:
    "De gustibus non est disputandum" :-D
    ...já rád guláš, či jen šťávu z guláše (pokud zbyde), s bramborovou kaší:yes::-p

    Odpovědět

  • Mira Mira(neregistrovaná)

    http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/1.gifGuláš s bramborem ??? Co je to za chuť ? Řekl bych houskový knedlík nebo chleba,ale brambory???http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/14.gif

    Odpovědět

  • klecanda klecanda

    čte se to báječně, taky dávám bodík a ukládám do oblíbených. srnčí máme,tak není problém, díky za super recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Letím s bodem;-). Joo, ten by mi fakt chutnal:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí guláš příprava srnčího guláše koření na srnčí guláš srnčí bok hajný ze šlajfu nakládané srnčí srnčí guláš s brambory kozí guláš vaření srnčího guláše srnčí guláš 30 porci.cz top recepty srnci guláš gulaš- srnčí srnčí guláš doba přípravy srnčí bok recepty příprava srnčí gulas ze srnce koření na srnčí srnčí guláš videorecept srnci na ohni kotlíkove ragu