Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným bramborem. Nejlepší ke konzumaci bude proleželý do druhého dne.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 042 kJ /
1 683 kcal
Bílkoviny213,02 g
Tuky50,23 g
Vláknina28,34 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 1,31 g
Sůl2,45 g
Sacharidy85,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme do hněda (pozor, nespálit). Krok 2: K cibuli přidáme na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestujeme. Po chvíli maso osolíme, opepříme a chvíli dusíme. Krok 3: Přidáme mletou papriku a krátce zasmažíme (pozor, nespálit). Krok 4: Přidáme lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou ostrou papriku. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Krok 5: Do vývaru vložíme v čajovém „vajíčku“ nebo zavázané v plátýnku všechno koření, bez majoránky. Promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale minimálně 1,5 hod). Krok 6: Poté vyndáme z guláše koření a zahustíme jej chlebovou strouhankou. Krok 7: Ochutíme drceným česnekem a drhnutou majoránkou a necháme za občasného míchání provařovat cca 15 min. Krok 8: Podáváme ozdobené kolečkem cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.

TIP: Recepty ze zvěřiny

Zveřejněno 29. 12. 2014

Poznámka autora Josef Lerch

Guláš je násobně lepší uleželý druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m93

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobrý den, přidávám fotečku. Guláš je vynikající. :yes:<3

Mira: co máš proti bramborám? Ale nikdo Ti je nenutí, můžeš si uvařit cokoliv jiného. ;-)
Gulášek je perfektní! :-p:-p:-p

Mira: U nás se třeba houbový guláš jí jedině s vařenými bramborami, jinak by mi ani nechutnal :-p

Mira:
"De gustibus non est disputandum" :-D
...já rád guláš, či jen šťávu z guláše (pokud zbyde), s bramborovou kaší:yes::-p

www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/1.gifGuláš s bramborem ??? Co je to za chuť ? Řekl bych houskový knedlík nebo chleba,ale brambory???www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/14.gif

čte se to báječně, taky dávám bodík a ukládám do oblíbených. srnčí máme,tak není problém, díky za super recept:yes::yes:

Letím s bodem;-). Joo, ten by mi fakt chutnal:-p

Tématické fráze:
srnčí guláš, příprava srnčího guláše, koření na srnčí guláš, srnčí bok, hajný ze šlajfu, nakládané srnčí, srnčí guláš s brambory, kozí guláš, vaření srnčího guláše, srnčí guláš 30 porci.cz, top recepty srnci guláš, gulaš- srnčí, srnčí guláš doba přípravy, srnčí bok recepty, příprava srnčí, gulas ze srnce, koření na srnčí, srnčí guláš videorecept, srnci na ohni, kotlíkove ragu

Suroviny:
plec vepřová, cibule, feferonka, paprika sušená sladká, hořčice, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, jalovec, tymián, majoránka, sůl, pepř mletý, vývar masový, sádlo, chléb

Přidat fotografie receptu