Nutriční hodnoty (Kulajda se zastřeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 067 kJ / 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,25 g |
Tuky | 62,91 g |
– nasycené | 36,91 g |
– nenasycené | 21,73 g |
–– mononenasycené | 18,79 g |
–– polynenasycené | 2,94 g |
––– omega 3 | 0,42 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 587 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 71,85 g |
– cukry | 13,28 g |
––– laktóza | 9,74 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 pl 3 pl másla (na jíšku ) | Máslo kravské | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
1 kostka 1 kostka masoxu (drůbeží) | Bujón hovězí | 10 g |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
hrst hrst čerstvých hub lesních | Hřib čerstvý | |
ocet dle chuti | Ocet lihový | |
250 ml 250 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
3 lžíce 3 lžíce nasekaného kopru na jemno | Kopr nať čerstvý | 45 g |
1 1 vejce na osobu | Vejce slepičí | 70 g |
150-200 ml 150-200 ml octa | Ocet lihový | 175 ml |