Nutriční hodnoty (Kulajda se zastřeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 067 kJ / 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,25 g |
| Tuky | 62,91 g |
| – nasycené | 36,91 g |
| – nenasycené | 21,73 g |
| –– mononenasycené | 18,79 g |
| –– polynenasycené | 2,94 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 587 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 71,85 g |
| – cukry | 13,28 g |
| ––– laktóza | 9,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 pl 3 pl másla (na jíšku ) | Máslo kravské | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 1 kostka 1 kostka masoxu (drůbeží) | Bujón hovězí | 10 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| hrst hrst čerstvých hub lesních | Hřib čerstvý | |
| ocet dle chuti | Ocet lihový | |
| 250 ml 250 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekaného kopru na jemno | Kopr nať čerstvý | 45 g |
| 1 1 vejce na osobu | Vejce slepičí | 70 g |
| 150-200 ml 150-200 ml octa | Ocet lihový | 175 ml |