Nutriční hodnoty (Zeleninové fazole)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 208 kJ / 289 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 11,70 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,05 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,65 g | 
| Tuky | 6,55 g | 
| – nasycené | 3,33 g | 
| – nenasycené | 2,86 g | 
| –– mononenasycené | 1,53 g | 
| –– polynenasycené | 1,33 g | 
| ––– omega 3 | 0,04 g | 
| Vláknina | 32,30 g | 
| Cholesterol | 14 mg | 
| Sodík | 765 mg | 
| Sůl | 1,75 g | 
| Sacharidy | 31,54 g | 
| – cukry | 16,12 g | 
| ––– laktóza | 1,43 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cm plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g | 
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 37.5 ml | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky čili pasty | Chilli omáčka | 2.5 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g | 
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml | 
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 5 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý | |
| olej podle potřeby | Olej řepkový |