Nutriční hodnoty (Mandarinkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 8 213 kJ / 1 963 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,00 g |
| Tuky | 65,98 g |
| – nasycené | 27,36 g |
| – nenasycené | 27,95 g |
| –– mononenasycené | 22,55 g |
| –– polynenasycené | 5,40 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 795 mg |
| Sodík | 313 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 291,60 g |
| – cukry | 183,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 120 g 120 g práškového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky výběrové | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 3 PL 3 PL studené vody | Voda | 54 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 3 smetany na šlehání 31% (každá 215 g) | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 100 ml 100 ml mandarinkového koncentrátu Sunquick (nebo pomerančového) | ||
| 1 1 malý mandarinkový kompot (asi 300 g) | Mandarinka zavařená | |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 20 g 20 g sádla (nebo 100% tuk) | Sádlo vepřové | 20 g |
| 8 PL 8 PL vroucí vody | Voda | 144 ml |