Nutriční hodnoty (Omáčka z vařených vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 247 kJ / 776 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
| Tuky | 49,64 g |
| – nasycené | 13,53 g |
| – nenasycené | 23,69 g |
| –– mononenasycené | 17,64 g |
| –– polynenasycené | 6,05 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 1,11 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 24,07 g |
| – cukry | 13,95 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 ml 300 ml domácího kefíru (nebo zakysané smetany) | Kefír | 300 ml |
| 5 5 natvrdo vařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce křenu s brusinkami | Brusinky zavařené | 15 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1/2 l 1/2 l vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| tuk | Margarín | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |