Nutriční hodnoty (Gnocchi podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 989 kJ / 1 431 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 53,83 g |
| – nasycené | 31,11 g |
| – nenasycené | 19,44 g |
| –– mononenasycené | 16,95 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 347 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 193,20 g |
| – cukry | 10,35 g |
| ––– laktóza | 2,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg brambor (vařených ve slupce) | Brambor zimní | 500 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 30 g 30 g strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| tuk na omaštění | Margarín |