Nutriční hodnoty (Škvarkové placky ze staré kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 18
| Energie | 18 225 kJ / 4 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,50 g |
| Tuky | 259,56 g |
| – nasycené | 101,24 g |
| – nenasycené | 140,38 g |
| –– mononenasycené | 111,32 g |
| –– polynenasycené | 29,06 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 902 mg |
| Sodík | 4,32 g |
| Sůl | 10,53 g |
| Sacharidy | 380,24 g |
| – cukry | 32,05 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 250 g 250 g škvarků | Škvarky | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| kmín nebo sezam na posypání | Kmín | |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská |