Nutriční hodnoty (Dort k narození Kristýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 803 kJ / 5 450 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 91,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 491,56 g |
| – nasycené | 303,66 g |
| – nenasycené | 167,32 g |
| –– mononenasycené | 148,92 g |
| –– polynenasycené | 18,40 g |
| ––– omega 3 | 5,18 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 157,00 g |
| – cukry | 112,00 g |
| ––– laktóza | 37,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 PL 6 PL cukru krupice | Cukr bílý | 72 g |
| 6 PL 6 PL hl. mouky (nebo polohrubá + hladká 1:1, těsto je po upečení více pórovité) | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 750 g 750 g mascarpone | Mascarpone | 750 g |
| moučKOVÝ cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 400 ml 400 ml smetany ke šlehání ( nejméně 31%tní ) | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| vanilkový cukr nebo vanilkové aroma | Cukr vanilkový | |
| jahodový džem + malinko gelového červeného barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| strouhaný kokos na obsypání | Kokos strouhaný |