Nutriční hodnoty (Krůtí v pikantní omáčce s kapary a hořčicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 399 kJ / 1 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,06 g |
| Tuky | 103,11 g |
| – nasycené | 63,04 g |
| – nenasycené | 36,32 g |
| –– mononenasycené | 31,37 g |
| –– polynenasycené | 4,94 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 7,13 g |
| Cholesterol | 552 mg |
| Sodík | 923 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 22,37 g |
| – cukry | 13,97 g |
| ––– laktóza | 6,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky ( viz poznámka) | Krůta prsa bez kůže | 500 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 1 1 středně velká cibule nakrájená na drobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| asi 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 3 lžíce 3 lžíce petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 45 g |