Nutriční hodnoty (Vajíčková pomazánka se sardelkami a kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 7 140 kJ / 1 706 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,44 g |
| Tuky | 136,87 g |
| – nasycené | 51,67 g |
| – nenasycené | 66,06 g |
| –– mononenasycené | 42,84 g |
| –– polynenasycené | 23,22 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 0,48 g |
| Cholesterol | 1,52 g |
| Sodík | 5,19 g |
| Sůl | 12,60 g |
| Sacharidy | 17,24 g |
| – cukry | 11,67 g |
| ––– laktóza | 9,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g pomazánkového másla bez příchuti (choceňské) | Pomazánka mléčná | 200 g |
| 100 g 100 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 100 g 100 g sardelových oček v oleji (s kapary) | Ančovičky v oleji | 100 g |
| 3 3 lahůdkové cibulky (pouze bílou část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| svazek svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 5 5 natvrdo uvařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý |