Nutriční hodnoty (Polentový nákyp s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 171 kJ / 1 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,38 g |
Tuky | 63,49 g |
– nasycené | 33,31 g |
– nenasycené | 24,59 g |
–– mononenasycené | 20,44 g |
–– polynenasycené | 4,15 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 12,83 g |
Cholesterol | 838 mg |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 103,13 g |
– cukry | 13,90 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
125 g 125 g polenty | Polenta | 125 g |
1/4 litru 1/4 litru vývaru (nebo vody) | Vývar hovězí | 250 ml |
kelímek kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 2 vejce (do roka jen žloutky) | Vejce slepičí | 140 g |
cca 1/4 cca 1/4 brokolice | Brokolice čerstvá | 125 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 kuřecí prso | Kuře prso | 350 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový |