Nutriční hodnoty (Polentový nákyp s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 171 kJ / 1 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,38 g |
| Tuky | 63,49 g |
| – nasycené | 33,31 g |
| – nenasycené | 24,59 g |
| –– mononenasycené | 20,44 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 12,83 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 486 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 103,13 g |
| – cukry | 13,90 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g polenty | Polenta | 125 g |
| 1/4 litru 1/4 litru vývaru (nebo vody) | Vývar hovězí | 250 ml |
| kelímek kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 2 vejce (do roka jen žloutky) | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 1/4 cca 1/4 brokolice | Brokolice čerstvá | 125 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kuřecí prso | Kuře prso | 350 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový |