Nutriční hodnoty (Alpský knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,31 g |
Tuky | 56,77 g |
– nasycené | 18,06 g |
– nenasycené | 25,21 g |
–– mononenasycené | 17,71 g |
–– polynenasycené | 7,49 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 24,58 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 691,62 g |
– cukry | 122,27 g |
––– laktóza | 31,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
21 g 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
povidla | Povidla | |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
cukr moučka | Cukr bílý | |
mák | Mák modrý | |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1 1 pudinkový vanilkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
rum | Rum |