Nutriční hodnoty (Králík na šalvěji, víně a zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 376 kJ / 1 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,95 g |
| Tuky | 19,30 g |
| – nasycené | 8,90 g |
| – nenasycené | 9,47 g |
| –– mononenasycené | 5,28 g |
| –– polynenasycené | 4,19 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 67,80 g |
| Cholesterol | 234 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,48 g |
| Sacharidy | 51,33 g |
| – cukry | 20,83 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vykostěného králičího masa | Králík stehna | 400 g |
| 150 ml 150 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 3 3 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 3-4 3-4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 1 snítka 1 snítka šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| drůbeží vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |