Nutriční hodnoty (Polévka z králíka s krupicovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 734 kJ / 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,98 g |
| Tuky | 7,93 g |
| – nasycené | 1,92 g |
| – nenasycené | 3,70 g |
| –– mononenasycené | 2,85 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 193 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 13,00 g |
| – cukry | 8,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| skelet z králíka (žebra, hlava, krk, vnitřnosti) | Kost králičí | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| krupice (podle potřeby) | Krupice pšeničná hrubá | |
| sůl | Sůl mořská |