Nutriční hodnoty (Hovězí steak s hořčičnou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 744 kJ / 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 55,20 g |
| – nasycené | 9,80 g |
| – nenasycené | 42,85 g |
| –– mononenasycené | 30,95 g |
| –– polynenasycené | 11,90 g |
| ––– omega 3 | 3,70 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 207 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 32,50 g |
| – cukry | 3,20 g |
| ––– laktóza | 1,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 3 3 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na malé kostičky) | Brambor zimní | 150 g |
| 200 200 g plátek hovězí svíčkové (může být i roštěnec) | Hovězí svíčková | |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| estragon nebo provensálské koření | Estragon sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |