

Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce
Suroviny 5 porcí
- 900 g hovězího zadního masa vcelku
- 70 ml vývaru
- 5 středně velkých brambor
- 3 cibule
- 2 barevné kapie
- 4 barevný pepř z mlýnku
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžíce oleje
- dále budeme potřebovat:
- 2 lžíce oleje
- sůl
- posekané petrželové lístky
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.Zeleninu očistíme.
Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.
Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.
Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.
Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem velice krásnou hovězí kližku, tak jsem ji použila. Zelenina pustila hodně šťávy a manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.