Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: 4 hodiny vaření na II. stupni 5 porcí Pomalý hrnec 2 názory

Suroviny

900 g hovězího zadního masa vcelku
70 ml vývaru
5 středně velkých brambor
3 cibule
2 barevné kapie
4 barevný pepř z mlýnku
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce oleje
dále budeme potřebovat:
2 lžíce oleje
sůl
posekané petrželové lístky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky.
    Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.

  2. Zeleninu očistíme.
    Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.

  3. Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.

  4. Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.
    Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.
    Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.

  5. Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.
    Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  6. Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Poznámka

Měla jsem velice krásnou hovězí kližku, tak jsem ji použila. Zelenina pustila hodně šťávy a manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo