Nutriční hodnoty (Čočka s kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 601 kJ / 2 056 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 75,72 g |
| – nasycené | 34,13 g |
| – nenasycené | 40,72 g |
| –– mononenasycené | 30,88 g |
| –– polynenasycené | 9,84 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 79,40 g |
| Cholesterol | 56 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,45 g |
| Sacharidy | 203,38 g |
| – cukry | 26,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 400 g |
| 80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 lžíce 3 lžíce kečupu (část můžeme nahradit protlakem) | Kečup sladký | 45 ml |
| nasekaná bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |