Nutriční hodnoty (Dort pro tesaře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 49 467 kJ / 11 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 318,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 237,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,05 g |
| Tuky | 637,47 g |
| – nasycené | 207,79 g |
| – nenasycené | 362,53 g |
| –– mononenasycené | 276,97 g |
| –– polynenasycené | 85,56 g |
| ––– omega 3 | 20,07 g |
| Vláknina | 30,14 g |
| Cholesterol | 6,66 g |
| Sodík | 2,76 g |
| Sůl | 7,36 g |
| Sacharidy | 1 187,91 g |
| – cukry | 698,53 g |
| ––– laktóza | 23,27 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 300 g 300 g cukru písek | Cukr bílý | 300 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 50 g 50 g kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 250 g 250 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 300 g 300 g cukru písek | Cukr bílý | 300 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| (3. korpus -roláda kmen) | ||
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukr písek | Cukr bílý | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 250 g 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) | Máslo kravské | 250 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| 250 ml 250 ml vody či mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
| 3 3 x 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) | Máslo kravské | 3 g |
| 3 3 x 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 3 3 x 250 ml vody či mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 3 3 x 200 g nutella či podobná lískooříšková pomazánka | Pomazánka z lískových ořechů | |
| cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
| Marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| Ovoce (banány, broskve, jahody…) | Jahody čerstvé | |
| Potahovací hmota (domácí či kupovaná) | Fondán | |
| Potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| Cukrářské lepidlo Piping gel | ||
| Perlové Cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |