Nutriční hodnoty (Dort pro tesaře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 49 467 kJ / 11 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 318,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 237,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,05 g |
Tuky | 637,47 g |
– nasycené | 207,79 g |
– nenasycené | 362,53 g |
–– mononenasycené | 276,97 g |
–– polynenasycené | 85,56 g |
––– omega 3 | 20,07 g |
Vláknina | 30,14 g |
Cholesterol | 6,66 g |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 7,36 g |
Sacharidy | 1 187,91 g |
– cukry | 698,53 g |
––– laktóza | 23,27 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
300 g 300 g cukru písek | Cukr bílý | 300 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
50 g 50 g kakaa | Kakao prášek | 50 g |
250 g 250 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
300 g 300 g cukru písek | Cukr bílý | 300 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
(3. korpus -roláda kmen) | ||
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3 lžíce 3 lžíce cukr písek | Cukr bílý | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
250 g 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) | Máslo kravské | 250 g |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
250 ml 250 ml vody či mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
3 3 x 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) | Máslo kravské | 3 g |
3 3 x 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
3 3 x 250 ml vody či mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
3 3 x 200 g nutella či podobná lískooříšková pomazánka | Pomazánka z lískových ořechů | |
cukr moučka dle chuti | Cukr bílý | |
Marmeláda | Marmeláda jahodová | |
Ovoce (banány, broskve, jahody…) | Jahody čerstvé | |
Potahovací hmota (domácí či kupovaná) | Fondán | |
Potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
Cukrářské lepidlo Piping gel | ||
Perlové Cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |