Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort pro tesaře)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie49 467 kJ /
11 823 kcal
Bílkoviny318,46 g
– z toho živočišné bílkoviny237,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny81,05 g
Tuky637,47 g
– nasycené207,79 g
– nenasycené362,53 g
–– mononenasycené276,97 g
–– polynenasycené85,56 g
––– omega 320,07 g
Vláknina30,14 g
Cholesterol 6,66 g
Sodík 2,76 g
Sůl7,36 g
Sacharidy1 187,91 g
– cukry698,53 g
––– laktóza23,27 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
10 10 vajec Vejce slepičí 700 g
300 g 300 g cukru písek Cukr bílý 300 g
10 lžic 10 lžic oleje Olej řepkový 110 ml
50 g 50 g kakaa Kakao prášek 50 g
250 g 250 g hladká mouka Mouka pšeničná hladká 250 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
10 10 vajec Vejce slepičí 700 g
300 g 300 g cukru písek Cukr bílý 300 g
10 lžic 10 lžic oleje Olej řepkový 110 ml
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
(3. korpus -roláda kmen)
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
3 lžíce 3 lžíce cukr písek Cukr bílý 45 g
3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 33 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek 2 g
250 g 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) Máslo kravské 250 g
250 g 250 g měkkého tvarohu Tvaroh polotučný 250 g
5 lžic 5 lžic polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 55 g
250 ml 250 ml vody či mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
cukr moučka dle chuti Cukr bílý
3 3 x 250 g másla (raději používám 70% Creme Bonjour, není tak „těžký“) Máslo kravské 3 g
3 3 x 5 lžic polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
3 3 x 250 ml vody či mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
3 3 x 200 g nutella či podobná lískooříšková pomazánka Pomazánka z lískových ořechů
cukr moučka dle chuti Cukr bílý
Marmeláda Marmeláda jahodová
Ovoce (banány, broskve, jahody…) Jahody čerstvé
Potahovací hmota (domácí či kupovaná) Fondán
Potravinářské barvy E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )
Cukrářské lepidlo Piping gel
Perlové Cukrářské zdobení Cukrářské zdobení

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.