Krkovička na česneku

Suroviny

Vepřová krkovička podle počtu stravujících
8 stroužků česneku
lžíce sádla
cibule
koření na krkovičku "krkovička s česnekem"
sůl
lžíce sádla
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáček si nakrájíme cibuli a uložíme na ni osolenou a okořeněnou krkovičku.

  2. Hojně zasypeme česnekem, přidáme lžíci sádla, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.

  3. Jako příloha je vhodný vařený brambor, nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu Krkovička na česneku

  • gillan63 gillan63

    Dnes k obědu s bramborovou kaší a moc jsme si pochutnali. Určitě bude brzy repete. :-K:yes:

    Odpovědět

  • Cukr44: Odkryté :-)

    Odpovědět

  • Cukr44 Cukr44

    Dobrý den recept mě velmi zaujal chci se jen zeptat pečetě zakryté nebo odkryté ?:-8

    Odpovědět

  • casino: no jaký jsi zas "můdrý"8-(

    Odpovědět

  • Zuzana: Já ji někdy nenaklepávám proto, že ji dělám v pomalém hrnci, jinak většinou ano.

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Já když peču krkovici tak ani nenaklepavam a ani nepředsmažuji, je to zbytečné, a je vždy skvělá.
    Proč mě ani nepřekvapuje Casinova neotesanost..........

    Odpovědět

  • casino casino

    Zdeněk:
    Pokud budete "zatahovat" PLÁTKY masa, tak je to k ničemu :-)

    Jana Dorazinová-Remková:
    No, proč mě ani nepřekvapuje, že si nepamatujete základní věci...

    Odpovědět

  • Zdeněk: Zdeňku, je to z roku 2009, tak si dost dobře nepamatuji co a jak, ale většinou maso naklepávám :-). Já taky maso nechávám zatáhnout a pak ho dávám péct :-)

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Ahoj chtěl bych tento recept zkusit zitra.Jen mam dotaz, naklepali jste maso dopředu? A co kdybych maso nejdřív osmahl na pánvi aby se zatáhlo, a pak ho dal teprve péct? Díky za odpověď ☺

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: v jednoduchosti je krása i chuť <3

    Odpovědět

  • Jirka: Správně :-). Pokud člověk nikam neodejde a malinko hlídá, co peče, mělo by to vždy dopadnout dobře :-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Děkuji. :-) nakonec jsem dle instrukcí kamarádky pekl na asi 180°C, celkem něco přes 1,5 hodiny, pekl zakryté, maso obracel, tím zůstalo hezky šťavnaté, ke konci odkryl, aby se více opeklo. Hezký zbytek dne! ;-)

    Odpovědět

  • Jirka: Myslím, že hodinka by stačila. Těch 200 st. by mělo být ok. Takže taky podle barvy masa.

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Jak dlouho a na kolik stupňů pečeme? 200°C, cca 1,5 hodiny?

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Vypadá luxusně-ukládám a udělám na víkend.:yes: ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: krkovice na česneku krkovička na česneku vepřová krkovice na česneku pečená krkovice na česneku recept na krkovícku jak upravit krkovičku jak upéct krkovici jak upéct krkovičku recepty z krkovičky recept z krkovičky pečeme krkovičku vepřová krkovička na česneku jak upravit krkovici krkovička vepřové krkovice na česneku na česneku pečeme krkovici pečeme vepřovou krkovici jak upravit vepřovou krkovici pečená krkovička na česneku