Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 584 kJ /
1 812 kcal
Bílkoviny21,26 g
– z toho živočišné bílkoviny19,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,66 g
Tuky176,41 g
– nasycené67,03 g
– nenasycené106,45 g
–– mononenasycené92,90 g
–– polynenasycené13,55 g
––– omega 30,91 g
Vláknina2,66 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy33,60 g
– cukry31,10 g
––– laktóza27,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 salátové okurky Okurka salátová čerstvá
1 1 okurka na dekoraci Okurka salátová čerstvá
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
400 ml 400 ml mléka (lepší je plnotučné) Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
2 lžíce 2 lžíce kopru Kopr nať čerstvý 30 g
kopr na závěrečnou ozdobu Kopr nať čerstvý
1 1 limetka Limetka čerstvá 80 g
100 ml 100 ml olivového oleje Olej olivový 100 ml
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
směs listových salátů na závěrečnou dekoraci (nejlépe směs: polníček, rukola, Lollo biondo, Lollo rosso) Salát listový čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.