Nutriční hodnoty (Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 584 kJ / 1 812 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
Tuky | 176,41 g |
– nasycené | 67,03 g |
– nenasycené | 106,45 g |
–– mononenasycené | 92,90 g |
–– polynenasycené | 13,55 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 2,66 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 33,60 g |
– cukry | 31,10 g |
––– laktóza | 27,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 okurka na dekoraci | Okurka salátová čerstvá | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
400 ml 400 ml mléka (lepší je plnotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
2 lžíce 2 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
kopr na závěrečnou ozdobu | Kopr nať čerstvý | |
1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
směs listových salátů na závěrečnou dekoraci (nejlépe směs: polníček, rukola, Lollo biondo, Lollo rosso) | Salát listový čerstvý |