Nutriční hodnoty (Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 584 kJ / 1 812 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
| Tuky | 176,41 g |
| – nasycené | 67,03 g |
| – nenasycené | 106,45 g |
| –– mononenasycené | 92,90 g |
| –– polynenasycené | 13,55 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 2,66 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 33,60 g |
| – cukry | 31,10 g |
| ––– laktóza | 27,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 okurka na dekoraci | Okurka salátová čerstvá | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 400 ml 400 ml mléka (lepší je plnotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| kopr na závěrečnou ozdobu | Kopr nať čerstvý | |
| 1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
| 100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| směs listových salátů na závěrečnou dekoraci (nejlépe směs: polníček, rukola, Lollo biondo, Lollo rosso) | Salát listový čerstvý |