Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s řepou a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 779 kJ / 3 532 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,99 g |
| Tuky | 276,83 g |
| – nasycené | 139,50 g |
| – nenasycené | 134,50 g |
| –– mononenasycené | 99,42 g |
| –– polynenasycené | 35,08 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 35,97 g |
| Cholesterol | 797 mg |
| Sodík | 13,47 g |
| Sůl | 32,25 g |
| Sacharidy | 96,50 g |
| – cukry | 39,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 20 dkg 20 dkg anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 středně velké řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 30 dkg 30 dkg kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 15 dkg 15 dkg celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 15 dkg 15 dkg kořenové petržele | Petržel kořenová čerstvá | 150 g |
| 4 nožičky 4 nožičky paprikové klobásy | Klobása | 880 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý hustý jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% |