Nutriční hodnoty (Studená jahodová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 020 kJ / 244 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,61 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,81 g | 
| Tuky | 0,95 g | 
| – nasycené | 0,15 g | 
| – nenasycené | 0,67 g | 
| –– mononenasycené | 0,14 g | 
| –– polynenasycené | 0,53 g | 
| ––– omega 3 | 0,03 g | 
| Vláknina | 5,00 g | 
| Cholesterol | 2 mg | 
| Sodík | 13 mg | 
| Sůl | 0,01 g | 
| Sacharidy | 48,99 g | 
| – cukry | 43,25 g | 
| ––– laktóza | 0,70 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1/4 kg 1/4 kg jahod | Jahody čerstvé | 250 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml | 
| 3 lžíce 3 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 45 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml | 
| 1 lžička 1 lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml | 
| 3 kapky 3 kapky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
| celé jahody na ozdobu | Jahody čerstvé | |
| lístky lístky máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |