Nutriční hodnoty (Studená jahodová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 020 kJ / 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,95 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,67 g |
–– mononenasycené | 0,14 g |
–– polynenasycené | 0,53 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 48,99 g |
– cukry | 43,25 g |
––– laktóza | 0,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/4 kg 1/4 kg jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
3 lžíce 3 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 45 ml |
2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
1 lžička 1 lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
3 kapky 3 kapky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
celé jahody na ozdobu | Jahody čerstvé | |
lístky lístky máty | Máta peprná list čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |