Nutriční hodnoty (Krémová polévka z řapíkatého celeru a jablek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 506 kJ / 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,58 g |
| Tuky | 22,69 g |
| – nasycené | 14,43 g |
| – nenasycené | 6,89 g |
| –– mononenasycené | 6,05 g |
| –– polynenasycené | 0,84 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 28,90 g |
| – cukry | 25,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek řapíkatého celeru, snažte se vybrat co nejpevnější a nejsvětlejší celer, ten bývá nejšťavnatější | ||
| 1 1 jablko, vybírejte z kyselých odrůd, ideální je například Granny Smith | ||
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 dcl 2 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| olej | Olej řepkový | |
| lžička lžička másla, ideálně použijte přepuštěné máslo Ghi | Ghí | |
| 1 1 jablko na ozdobu | Jablko čerstvé | 150 g |