Nutriční hodnoty (Prinsesstårta (Princeznin dort))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 068 kJ / 4 557 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 76,71 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,44 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,27 g | 
| Tuky | 282,68 g | 
| – nasycené | 164,10 g | 
| – nenasycené | 94,01 g | 
| –– mononenasycené | 80,71 g | 
| –– polynenasycené | 13,30 g | 
| ––– omega 3 | 2,61 g | 
| Vláknina | 2,33 g | 
| Cholesterol | 2,64 g | 
| Sodík | 682 mg | 
| Sůl | 2,53 g | 
| Sacharidy | 425,43 g | 
| – cukry | 266,25 g | 
| ––– laktóza | 22,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 75 g 75 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 75 g | 
| 75 g 75 g kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 75 g | 
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g | 
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml | 
| 500 g 500 g plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g | 
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g | 
| 45 g 45 g kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 45 g | 
| 750 ml 750 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 750 ml | 
| ztužovač do šlehačky (není nutný) | Ztužovač šlehačky | |
| malinový džem | Džem malinový | |
| marcipán na potáhnutí dortu | Marcipán | 
 
	