Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 917 kJ /
458 kcal
Bílkoviny22,10 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,10 g
Tuky27,15 g
– nasycené6,53 g
– nenasycené17,33 g
–– mononenasycené3,60 g
–– polynenasycené13,73 g
––– omega 32,30 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy30,10 g
– cukry24,95 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hrnku 1/2 hrnku tapiokových perliček Tapiokové perly
2 hrnky 2 hrnky vody Voda 500 ml
2 hrnky 2 hrnky (rostlinného) mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
cukr dle chuti (Indové dávají 6 a víc lžic, já mnohem méně) Cukr bílý
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamomu Kardamom prášek 2.5 g
2 lžíce 2 lžíce nasekaných ořechů (kešu, pistácie, lískové...) Vlašské ořechy 30 g
špetka špetka šafránu Šafrán sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.