Nutriční hodnoty (Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 917 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 27,15 g |
– nasycené | 6,53 g |
– nenasycené | 17,33 g |
–– mononenasycené | 3,60 g |
–– polynenasycené | 13,73 g |
––– omega 3 | 2,30 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 30,10 g |
– cukry | 24,95 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hrnku 1/2 hrnku tapiokových perliček | Tapiokové perly | |
2 hrnky 2 hrnky vody | Voda | 500 ml |
2 hrnky 2 hrnky (rostlinného) mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
cukr dle chuti (Indové dávají 6 a víc lžic, já mnohem méně) | Cukr bílý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamomu | Kardamom prášek | 2.5 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekaných ořechů (kešu, pistácie, lískové...) | Vlašské ořechy | 30 g |
špetka špetka šafránu | Šafrán sušený |