Nutriční hodnoty (Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 917 kJ / 458 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 27,15 g |
| – nasycené | 6,53 g |
| – nenasycené | 17,33 g |
| –– mononenasycené | 3,60 g |
| –– polynenasycené | 13,73 g |
| ––– omega 3 | 2,30 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 30,10 g |
| – cukry | 24,95 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku tapiokových perliček | Tapiokové perly | |
| 2 hrnky 2 hrnky vody | Voda | 500 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky (rostlinného) mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| cukr dle chuti (Indové dávají 6 a víc lžic, já mnohem méně) | Cukr bílý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamomu | Kardamom prášek | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných ořechů (kešu, pistácie, lískové...) | Vlašské ořechy | 30 g |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený |