Nutriční hodnoty (Jahodový sorbet s karibským rumem a mátovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 404 kJ / 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,36 g |
| Tuky | 47,04 g |
| – nasycené | 30,53 g |
| – nenasycené | 14,85 g |
| –– mononenasycené | 13,06 g |
| –– polynenasycené | 1,79 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 4,43 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 62,83 g |
| – cukry | 62,13 g |
| ––– laktóza | 4,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g jahod | Jahody čerstvé | 150 g |
| 20 g 20 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 20 g |
| kůra z 1/2 kůra z 1/2 limetky | Limetka čerstvá | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička limetkové šťávy | Šťáva z limetky | 5 ml |
| 70 ml 70 ml vody | Voda | 70 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 8 lístků 8 lístků máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička limetkové šťávy | Šťáva z limetky | 5 ml |
| 50 g 50 g créme fraiche | Creme fraiche 33% | 50 ml |
| 100 g 100 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 4-5 cl 4-5 cl bílého karibského rumu | Rum | 45 ml |