Řezníkova jehla

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 1 hod ? Minutky 6 názorů

Suroviny

vepřový ořez z kýty (nebo pečeně)
vepřová játra
vepřové ledvinky
vepřové srdce
slanina
klobáska
cibule
paprika
živáňské koření (nebo grilovací)
uzená paprika (odkaz na koření)
sůl
olej
brambory
worcester
špejle
alobal
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Úmyslně nepíši množství, protože každý má jiný hlad.

  2. Jednotlivé suroviny nakrájíme na plátky, ledvinky pečlivě očistíme, můžeme je očištěné přes noc dát do mléka, vytáhne absolutně všechen pach.

  3. Cibuli rozkrojíme na osminky a po vrstvách rozdělíme, tyto dílky se mnohem lépe napichují než kolečka. A teď střídavě napichujeme jako každý špíz.

  4. Brambory oloupeme a připravíme si alobal matnou vrstvou k masu. Pokapeme olejem a poklademe na širší plátky nakrájené brambory, osolíme a posypeme uzenou paprikou. Navrch položíme špíz, pokapeme Worcestrem a posypeme kořením. NESOLÍME, jsou tam játra, ale stačí osolené brambory.

  5. Pečlivě zabalíme a dáme do naplno vyhřáté trouby na 35 minut, vyndáme, otevřeme alobal nahoře a dáme kousek bylinkového másla. Vrátíme do vypnuté trouby asi na pět minut. Podáváme s tatarkou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Tenhle recept je můj.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Řezníkova jehla

  • pipre pipre

    No to je hezké, dva mužští se tu dohadují, o čem já, ženská, která skoro pořád jen vaří, nemá tušení a ani neví, který z nich má pravdu:-) No jo, oba skvělí kuchaři:-) Mám se hodně co učit..jen jestli to stihnu, také už nejsem žádná mladice:-D..Dnes jsem prolistovala všechny Jendovy recepty na jeho profilu a jen jsem tiše záviděla :-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jožko, máme tady druhého Jeníka a asi se budu opakovat, nechci ani náhodou nikomu lézt do zadku, natož chlapovi:-)):-D:-)), ale je fakt, že co uvařil kdysi můj otec, to bylo "žrádlo". Vy chlapi prý máte nějakou lepší chuť, nebo co. No, co se dá dělat:-S, máš bod i ode mne!:-)):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Ne nemusel,já už taky nejsem kluk a skutečně změkne,no nesmíš dělat konkrétně u toho srdce silné plátky.Neboj bude to i na třetí zuby.Je to vyzkoušené:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Pepíku, zřejmě máš recept vyzkoušený, ale já bych musel to vepřové srdíčko před napíchnutím na špíz aspoň na hodinu dát do papiňáku. To víš, v mém věku už chrup nefunguje jako za mlada;-).

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    pipre dám tam znova tu adresu toho koření.:-Dwww.levne koreni.cztady najdeš vše co hrdlo ráčí a navíc přečti podmínky a je to fakt dobrá firma.:yes::-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to je skvělá specialitka:-*:yes: Uzenou papriku jako koření ale vidím poprvé, zřejmě se dá sehnat ve specializovaných prodejnách s kořením. Ukládám a dávám bod:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová játra minutka živáňská jehla vepřové ledvinky jako minutka živáňská na jehle vepřová játra na jehle vepřová játra jako minutka vepřova jatra minutky vepřová játra na minutku minutky z veprovych jater srdce a ledvinky jehla recept kuřecí srdíčka na jehle vepřová játra - minutka vepřové ledvinky minutka vepřová jehla jehla na uzenou kýtu koření pro řezníky-prodejny ledvinky na jehle živánská jehla v alobalu vepřové ledvinky na jehle

Zapomněl/a jsem heslo