Nutriční hodnoty (Pohankový salát s uzenou makrelou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 560 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 11,76 g |
| – nasycené | 2,14 g |
| – nenasycené | 9,62 g |
| –– mononenasycené | 6,53 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 37 mg |
| Sodík | 452 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 46,41 g |
| – cukry | 1,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g pohanky | Pohanka loupaná | 60 g |
| 50 g 50 g uzené makrely bez kostí a bez kůže | Makrela uzená filet | 50 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (40g) | Celer řapíkatý | |
| 1 1 menší šalotka nebo 1/2 šalotky (5g) | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy (6ml) | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje (3ml) | Olej olivový | 5 ml |
| 1 hrst 1 hrst najemno nasekané hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |