Nutriční hodnoty (Pravý poctivý valašský frgál)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 39 536 kJ / 9 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 160,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 135,26 g |
| Tuky | 434,15 g |
| – nasycené | 198,51 g |
| – nenasycené | 210,05 g |
| –– mononenasycené | 134,37 g |
| –– polynenasycené | 75,68 g |
| ––– omega 3 | 1,59 g |
| Vláknina | 81,83 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 1 108,71 g |
| – cukry | 432,03 g |
| ––– laktóza | 11,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 125 g 125 g sádla | Sádlo vepřové | 125 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| kostka kostka droždí (pokojová teplota!) | Droždí pekařské lisované | |
| 250 ml 250 ml teplého mléka (na kvásek stačí trocha, zbytek do těsta) | Kvásek pšeničný | 250 ml |
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce povidel | Povidla | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| krupicový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 měkké tvarohy v alobalu 500g | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| moučkový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| případně mléko na zředění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| rozinky nebo drobné ovoce (borůvky, ostružiny..)- kdo má rád | Rozinky | |
| 400 g 400 g povidel | Povidla | 400 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
| dle uvážení na zhoustnutí trochu nastrouhaného perníku | Perník | |
| žmolenka - hodně žmolenky:) | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| 160 g 160 g hladké (polohrubé) mouky (zda raději křupavější) | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
| 100 g 100 g krupicového cukru (80-90g) | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 80 g 80 g rumu (ať to voní) | Rum | 80 ml |