Nutriční hodnoty (Báječná vanilková zmrzlina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 948 kJ / 1 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 83,20 g |
– nasycené | 54,70 g |
– nenasycené | 23,54 g |
–– mononenasycené | 17,26 g |
–– polynenasycené | 6,28 g |
––– omega 3 | 1,80 g |
Vláknina | 0,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 103,10 g |
– cukry | 87,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 ml 400 ml (1konzerva ) kokosového mléka | Nápoj kokosový | 400 ml |
1 1 (250 ml) ovesná smetana Oatly nebo mandlová smetana | Smetana ovesná | |
cca hrnek hrnek dobrého ořechového (mandlové), sojového (Alpro) či jiného rostlinného mléka | Nápoj sójový | |
1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
cca 1/2 hrnku cca 1/2 hrnku javorového sirupu (doporučuji!), golden sirupu či agáve sirupu | Sirup javorový | 125 ml |
2 lžíce 2 lžíce chuťově neutrálního oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1/3 lžičky 1/3 lžičky xantanové gumy | E415 - Xanthan |