Nutriční hodnoty (Polévka z pečené dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,60 g |
| Tuky | 15,31 g |
| – nasycené | 9,75 g |
| – nenasycené | 4,95 g |
| –– mononenasycené | 3,33 g |
| –– polynenasycené | 1,62 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 22,40 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 53,47 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 2 paličky 2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 160 g |
| 500 ml 500 ml vývaru (dle potřeby) | Vývar masový | 500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany (či kokosového mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá |