Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 720 kJ / 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,30 g |
| Tuky | 20,28 g |
| – nasycené | 12,20 g |
| – nenasycené | 7,24 g |
| –– mononenasycené | 5,99 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 59 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 6,42 g |
| Sacharidy | 93,85 g |
| – cukry | 78,57 g |
| ––– laktóza | 6,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 PL 2 PL (30 g) másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 cibule, nakrájená na jemno | ||
| 3 stroužky 3 stroužky česneku, utřené | ||
| 2 konzervy 2 konzervy (800 g) krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 850 g |
| 1/4 ČL 1/4 ČL jedlé sody | Jedlá soda | 2.5 g |
| 1 PL 1 PL sušené petržele | Petržel nať sušená | 15 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 0,5-0,75 ČL 0,5-0,75 ČL soli | Sůl mořská | 6.299999952316284 g |
| 1/4 ČL 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 1 PL 1 PL čerstvé nebo 1 ČL sušené bazalky | ||
| 1 PL 1 PL medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (125 ml) mléka nebo vody na zředění (podle chuti) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| parmazán | Parmezán | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petržel na ozdobu (volitelné) | Petržel kořenová čerstvá |