Nutriční hodnoty (Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 316 kJ / 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,51 g |
| Tuky | 40,01 g |
| – nasycené | 20,71 g |
| – nenasycené | 18,44 g |
| –– mononenasycené | 16,34 g |
| –– polynenasycené | 2,11 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 103 mg |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 18,71 g |
| – cukry | 9,64 g |
| ––– laktóza | 3,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g lesních hub | Hřib čerstvý | 120 g |
| 150 g 150 g dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 150 g |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
| 50 ml 50 ml polosuchého bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky celozrnné hladké mouky | Mouka pšeničná celozrnná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 25 g 25 g nivy | Niva 50% t. v s. | 25 g |
| 40 g 40 g ricotty | Ricotta | 40 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky nasekaného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 2.5 g |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| mletý muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |