Domácí kynuté vdolky

Navrmi Kuchařka: Navrmi

Moučníky , Kynuté 10 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
65 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
75 g Hery
0,3 l vlažného mléka
1/2 kostky droždí
špetka soli
Náplň:
2 tvarohy (kostky)
2 lžíce moučkového cukru
citronová kůra
1 žloutek
Posypka:
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce Hery (nebo sádla či másla)
marmeláda nebo povidla
vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka odlijeme 0,1 litru a do tohoto množství vmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

  2. Mouku prosijeme na vál, do středu uděláme důlek, do něj vložíme vejce. K nim po částech přilijeme kvásek a vždy ihned smícháme se žloutky. Přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěnou Heru a zbylé osolené mléko. Vypracujeme hladké tuhé těsto, které necháme v míse pod čistou utěrkou vykynout.

  3. Vál poprášíme moukou a na ni klademe stejně velké kousky těsta (vykrajuji sklenicí). Každý kousek pak mezi dlaněmi zakulatíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a mírně zploštíme.

  4. Na každý kousek dáme do středu lžičku tvarohové náplně a dobře zabalíme. Poté každý kousek zase zploštíme tak, aby vprostřed byl důlek, do kterého dáme lžíci marmelády nebo povidel. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme posypkou a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) do zčervenání okrajů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 423 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kynuté vdolky

  • frantiska frantiska(neregistrovaná)

    toto jsou moravske nebo valašske ja je peču na zlinsku cukru je akorat jsou vyborne hlavně k zabijačce jen dym po nich

    Odpovědět

  • Evca Evca(neregistrovaná)

    tohle znam moc dobre, to jsou moravske kolacky.:-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Navrmi, Casino: OK...díky za odpovědi:-)

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi(autor receptu)

    Tom Beyk: Méně cukru dat určitě můžete, ale dle mého, to není zase tak sladké, řekla bych tak akorát, zkuste a uvidíte sám :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Tom Beyk:
    Já dávám 75g cukru (a 125g másla) a není to přeslazené (ba ani přemaštěné):-)
    No, nejsem si jist, zda s 0,3 l vlažného mléka bude tuhé těsto, jak stojí psáno v rcp...
    No, nejsem si jist, zda z 0,3 l vlažného mléka bude tuhé těsto, jak stojí psáno v rcp...

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...recept se mi moc líbí, o Velikonocích jdu do toho! :yes:
    Dotaz: není těsto moc sladké? Můžu dát méně než 65g? (nemám rád přeslazené pečivo)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dvojctihodné máme nejraději :-p

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi(autor receptu)

    Díky za foto :yes:
    Jsem ráda, že chutnaly :-)

    Odpovědět

  • simstr simstr

    těsto je super i chuťově i na spracování jsem moc spokojená přidávám fotečku a moc děkuju:yes::yes::yes::yes: z této jedné dávky 17 koláčků :)

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

    Skvělý recept už ho mám v oblíbených.:yes::-K;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kynuté vdolky recept na kynuté těsto vdolky recept na kynuté vdolky moravske vdolky vdolky na plech kynuty vdolek kynuté tvarohové vdolky kynuté vdolky recept vdolky recept kynuté vdolky s tvarohem vdolky plněné vdolky vdolky z kynutého těsta kynuté vdolky na plech moravské vdolky recept vdolky na plechu velké kynuté vdolky recepty na kynuté vdolky vdolek na plech recept kynuté vdolky