Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

Suroviny

miska uvařené rýže
60-70 g dobré anglické slaniny+kousek másla
6-7 sušených rajčat v oleji (podle velikosti)
jarní cibulka
sůl, pepř dle chuti
strouhaný sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme.

  2. Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako lehké jídlo, se salátem nebo sterilovanou okurkou.

Poznámka od kuchařky

Je to variabilní rychlovka. Ta rajčata dají rýži dobrou chuť. Ale jinak můžete přidat cokoliv, bylinky, výrazný sýr, česnek, kapary, prostě podle chuti, ale slanina by měla být. Množství surovin je orientační.

Komentáře k receptu Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

  • casino casino

    Eja57:
    ad. poslední věta:
    Jj, může bejt :-)
    No, ale je to podobné jako podávat k témuž ( k přírodnímu kuřecímu prsu) cosi jako francouzské brambory, že ;-)
    Zatímco někdo by to pojal jako JEDNO jídlo par excellence, tak jiný by z toho vytvořil dvě plnohodnotná jídla ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Eja57: Ano tohle je recept daný a určitě to nebudu dělat jen ze zbylé rýže, ale budu to vařit účelově. Tahle kombinace mi stačí,ale kdo chce může si to změnit. A díky ;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Já bych si dovolila nesouhlasit s předdiskutujícími - a dokonce i s Poznámkou...
    Tohle je jídlo s jasně definovanou chutí z minima surovin- slanina, sušená rajčata, cibulka:yes: j byla by podle mne škoda to sunout směrem " hoď tam cokoli co najdeš"...
    Dovedu si to představit jako přílohu k přírodnímu kuřecímu prsu jen osolenému....

    Odpovědět

  • casino casino

    "... můžete přidat cokoliv..."
    Svatá pravda;-)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: skvělé - to je takové hodně variabilní rizoto po česku, které jsme vařili asi všechni a je dobré si takové recepty připomenout<3:-K

    Odpovědět