Nutriční hodnoty (Zapečené křenové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,65 g |
| Tuky | 110,75 g |
| – nasycené | 57,17 g |
| – nenasycené | 51,12 g |
| –– mononenasycené | 43,98 g |
| –– polynenasycené | 7,14 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 6,24 g |
| Cholesterol | 157 mg |
| Sodík | 2,45 g |
| Sůl | 5,92 g |
| Sacharidy | 54,25 g |
| – cukry | 14,15 g |
| ––– laktóza | 9,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření (kdo chce tak smetanu na šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce smetanového křenu nebo čerstvého strouhaného | Křen sterilovaný | 15 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny nebo měkkého salámu | Anglická slanina | 100 g |
| 50 g 50 g plátkového sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| kousek kousek kapie | Paprika červená čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený |