Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,94 g |
| Tuky | 36,54 g |
| – nasycené | 6,36 g |
| – nenasycené | 30,27 g |
| –– mononenasycené | 14,96 g |
| –– polynenasycené | 15,31 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 69,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 201,75 g |
| – cukry | 32,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje | Olej sezamový | 30 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 - 6 stroužků 5 - 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce římského kmínu | Římský kmín mletý | 15 g |
| cca 4 cm 4 cm čerstvého (bio) zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 větší chemicky neošetřený (bio) citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| 400 ml 400 ml krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší) | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 1,3 l 1,3 l zeleninového vývaru nebo vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu (např. sypký Wurzl či Alnatura) | Vývar zeleninový | 1299.9999523162842 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř dle chuti | Pepř černý | |
| na ozdobu nejlépe pažitka | Pažitka čerstvá |