Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,94 g |
Tuky | 36,54 g |
– nasycené | 6,36 g |
– nenasycené | 30,27 g |
–– mononenasycené | 14,96 g |
–– polynenasycené | 15,31 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 69,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 201,75 g |
– cukry | 32,49 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje | Olej sezamový | 30 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 - 6 stroužků 5 - 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
1 lžíce 1 lžíce římského kmínu | Římský kmín mletý | 15 g |
cca 4 cm 4 cm čerstvého (bio) zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 větší chemicky neošetřený (bio) citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
400 ml 400 ml krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší) | Rajče červené čerstvé | 400 g |
1,3 l 1,3 l zeleninového vývaru nebo vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu (např. sypký Wurzl či Alnatura) | Vývar zeleninový | 1299.9999523162842 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř dle chuti | Pepř černý | |
na ozdobu nejlépe pažitka | Pažitka čerstvá |