Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky se zázvorem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 351 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny63,94 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny63,94 g
Tuky36,54 g
– nasycené6,36 g
– nenasycené30,27 g
–– mononenasycené14,96 g
–– polynenasycené15,31 g
––– omega 30,63 g
Vláknina69,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy201,75 g
– cukry32,49 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek červené čočky Čočka červená neloupaná 250 g
2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje Olej sezamový 30 ml
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
5 - 6 stroužků 5 - 6 stroužků česneku Česnek čerstvý 38.5 g
1 lžíce 1 lžíce římského kmínu Římský kmín mletý 15 g
cca 4 cm 4 cm čerstvého (bio) zázvoru Zázvor sušený
1 1 větší chemicky neošetřený (bio) citrón Citrón čerstvý 90 g
400 ml 400 ml krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší) Rajče červené čerstvé 400 g
1,3 l 1,3 l zeleninového vývaru nebo vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu (např. sypký Wurzl či Alnatura) Vývar zeleninový 1299.9999523162842 ml
sůl Sůl mořská
pepř dle chuti Pepř černý
na ozdobu nejlépe pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.