Nutriční hodnoty (Květákovo - houbové ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,56 g |
| Tuky | 15,87 g |
| – nasycené | 2,91 g |
| – nenasycené | 12,21 g |
| –– mononenasycené | 8,70 g |
| –– polynenasycené | 3,51 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 10,86 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 14,60 g |
| – cukry | 9,63 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g květáku | Květák čerstvý | 150 g |
| 1 1 střední červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 50 g 50 g (krémových) žampionů | Žampion čerstvý | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| Snítka Snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| Vývar na podlití (kuřecí) | Vývar hovězí |