Nutriční hodnoty (Těstoviny z jednoho hrnce s česnekovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 791 kJ / 1 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,10 g |
| Tuky | 77,55 g |
| – nasycené | 42,67 g |
| – nenasycené | 29,59 g |
| –– mononenasycené | 26,02 g |
| –– polynenasycené | 3,57 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 182 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 184,71 g |
| – cukry | 15,45 g |
| ––– laktóza | 10,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 220 g 220 g těstovin linguine nebo fettuccine | Těstoviny pšeničné | 220 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 450 ml 450 ml zeleninového vývaru (nebo drůbežího vývaru) | Vývar zeleninový | 450 ml |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 25 g 25 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 25 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| strouhaný parmazán na posypání | Parmezán |