Nutriční hodnoty (Brokolicovo-dýňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,27 g |
| Tuky | 62,49 g |
| – nasycené | 40,77 g |
| – nenasycené | 20,70 g |
| –– mononenasycené | 17,56 g |
| –– polynenasycené | 3,14 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 36,84 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 4,07 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 50,88 g |
| – cukry | 17,60 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 listové těsto | Listové těsto | |
| 1/2 1/2 střední dýně Hokkaido (průměr cca 15 cm) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 500 g 500 g brokolice čerstvé (nebo 1 sáček mražené) | Brokolice čerstvá | 500 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 20 dkg 20 dkg sýra Nivy či jiného "modrého" sýru | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo větvička čerstvého | Rozmarýn sušený | 5 g |
| možno i 1 1 červená cibule (není nutné) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| sůl | Sůl mořská |