Nutriční hodnoty (Polentové hranolky s avokádovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 389 kJ / 93 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
| Tuky | 2,75 g |
| – nasycené | 1,61 g |
| – nenasycené | 0,87 g |
| –– mononenasycené | 0,70 g |
| –– polynenasycené | 0,17 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 1,30 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 9,83 g |
| – cukry | 5,06 g |
| ––– laktóza | 1,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 šálku polenty (60 g) | Polenta | |
| 2 šálky 2 šálky vody | Voda | 500 ml |
| 1 1 zarovnaná lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| olej na opékání | Olej řepkový | |
| 1/2 1/2 zralého avokáda | Avokádo čerstvé | |
| nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| 4 lžičky 4 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 20 ml |
| 50 g 50 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 50 g |
| sůl | Sůl mořská |