Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut+ztuhnutí 6 porcí Studená kuchyně 2 názory

Suroviny

200 g šunkového salámu vcelku
200 g sýru Gouda vcelku
200 g Majolky®
330 g sterilované zeleniny Kunovjanka,Moravanka
200 ml okurkového láku
20 g želatiny na vaječnou tlačenku
1 menší cibule
9 natvrdo uvařených vajec
1 lžíce nasekaných lístků libečku
Dále:
silikonová forma na srnčí hřbet
potravinová folie
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nalijeme do sítka a necháme okapat. Nálev ze zeleniny smícháme v hlubším kastrůlku s okurkovým lákem a zahřejeme na cca 60 stupňů. Přisypeme želatinu, metličkou prošleháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím oloupeme vejce a cibuli. 4 vejce odložíme stranou, zbývající nastrouháme do větší mísy na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme i salám a sýr. Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu také překrájíme na drobné kousky, přidáme majolku a promícháme.

  3. Nabobtnalou želatinu prošleháme metličkou, nalijeme do připravené vaječné směsi, přidáme libeček a vše důkladně promícháme.

  4. Polovinu směsi nalijeme do formy srnčího hřbetu, poklademe zbylými vejci a zalijeme druhou polovinou směsi. Přes naplněnou formu položíme potravinovou folii a necháme v lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne.
    Poté tlačenku krájíme na cca 2 cm silné plátky a podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

Jestli máme pouze obyčejnou formu, postačí, když ji vyložíme potravinovou folií a pomoci ní tlačenku z formy po zatuhnutí vytáhneme.

Pokud budou tlačenku konzumovat i děti, doporučuji použít Kunovjanku, Moravanka je ostřejší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 792 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Tématické fráze: vaječná tlačenka z okurkoveho laku

Zapomněl/a jsem heslo